Sedan ett antal år tillbaka har vi Proshop vilket innebär att vi förser spelare med egen utrustning. Största skillnaden med egen utrustning är inpassning av tumme, fingrar samt längd och rörlighet på just din hand. Tekniken går framåt även inom bowling varpå kloten är mer avancerade idag vilket kräver en del kunskap från personen som hjälper dig. Hos oss är det Dennis Eklund, flerfaldig Europamästare och Svensk mästare som tar hand om dig på bästa sätt. Han är lyhörd och ser alltid till att shopen är uppdaterad med marknadens nya klot och tillbehör. 
 

 
Bowling skiljer sig inget från andra idrotter såsom badminton, tennis, golf eller utförsåkning. Vem som helst med ambitionen att höja sitt resultat eller bara slippa dela med så många andra bör skaffa egen utrustning. Kloten finns i vikter mellan 6-16lbs (lbs = pound = 0,42kg), vad som bör nämnas är att alla typer av klot inte alltid finns i alla vikter men kontakta "Dempa" så hjälper han er på bästa sätt.

Varför eget klot?

Kort förklarat är kloten som finns att låna i bowlinghallen den enklaste varianten dvs inget direkt viktblock eller friktion i ytan att tala om. Klot man köper har en kärna med obalans som gör att klotet kan byta axel mellan rotationerna vilket i sin tur gör att klotet rullar på ny yta för varje varv, samtidigt gör obalansen i viktblocket att man kan få klotet att svänga på en kortare sträcka och skapa mer vinkel till käglorna. Kombinationen med ett skal/yta på klotet som har mer friktion (jämför med däck på bilen) gör att man kan skapa en helt andra förutsättningar.

Kontakta gärna oss för mer info.

Länken nedan förklarar och visar mer bildligt.

USBC - Skillnaden mellan olika klot.